Leren skiën

Moet je nog leren skiën? Het is natuurlijk ook wel zo handig om het skiën van tevoren te leren als je op wintersport gaat. Maar het kan natuurlijk net zo goed tijdens je wintersportvakantie. Dan besteed je immers het merendeel van de dag op de skipiste en kun je daar ter plekke skilessen volgen. Leren skiën is niet zo gedaan. Het kost wel de nodige tijd om goed te leren skiën en dat is niet voor iedereen even makkelijk. Sommigen leren het skiën binnen een paar dagen, andere hebben er een paar wintersportvakanties voor nodig om via de nodige skilessen en begeleiding van skileraren een beetje te leren skiën. Op deze pagina vertellen we je alles over het leren skiën.

skilessen van de skileraar, leren skiën
Skilessen onder begeleiding van een skileraar

Skilessen

Om te leren skiën raden we aan om in de eerste weken dat je op je ski’s staat, gewoon skilessen te volgen bij een skischool. Die lessen worden gegeven door een gediplomeerd skileraar. Je kunt aansluiten bij een groep beginnende wintersporters van hetzelfde niveau en zo samen wennen aan het staan op en omgaan met ski’s. De skilessen worden uiteraard in verschillende niveaus gegeven. Je kunt er ook voor kiezen om een privé-les te nemen. Dit is wel duurder, omdat bij groepslessen de kosten van de leraar natuurlijk worden gedeeld. Lees op de skilessen pagina meer over leren skiën van een skileraar. Hier vind je ook informatie over skilessen in de indoor skihallen.

skilessen, leren skién

Leren skiën in Nederland

Een skivakantie is voor veel Nederlanders een dure vakantie. Het is jammer als je er 5 dagen bent waarvan je er 4 met je gezicht in het sneeuw ligt. Hierdoor bereiden veel Nederlanders hun skivakantie voor. Er zijn verschillende dingen die je in Nederland kunt doen om je wintersportvakantie beter te maken:

Een goede voorbereiding op je wintersportvakantie

“Een goede voorbereiding is het halve werk”. Dat is een gezegde dat we zo nu en dan voorbij horen komen. Dit is niet altijd waar, maar op het gebied van leren skiën is het geen leugen. Met een goede voorbereiding weet je al wat je kunt verwachten. Je kunt bijvoorbeeld op websites zoals deze leren hoe je je moet gedragen op de piste, hoe je in een skilift moet gaan zitten, waar je ski’s kunt huren enzovoorts. Buiten het feit dat je er op je vakantie nog wat aan hebt is het ook superleuk om alvast bezig te zijn met jouw reis. Lees op de pagina Voorbereiding meer over hoe je jezelf goed kan voorbereiden op de skivakantie.

Leren skiën op wintersport, met skilessen

Leren skiën in de skihallen

In Nederland en Duitsland zijn er verschillende indoor-skipistes. Dit zijn grote hallen waar je in kunt leren skiën of snowboarden. Een dagje naar een skihal is een stuk goedkoper dan een dagje in Oostenrijk of Frankrijk. Daarom gaan veel mensen eerst een paar dagen oefenen in een skihal. Als je meer te weten wilt komen over skihallen, ga dan naar de skihallen pagina. Op deze pagina worden diverse skihallen vergeleken en wordt er gedetailleerd uitgelegd wat er allemaal precies in zo’n skihal gebeurt.

Conditietraining

Leren skiën is niet zo gedaan. Je moet je er flink voor inspannen. Het is vervelend als je lichaam het niet aankan en je moet afhaken na de lunch. Daarom kun je in Nederland je conditie verbeteren voordat je op vakantie gaat. Ik wil hiermee niet zeggen dat je elke dag moet gaan hardlopen, ik bedoel een paar simpele oefeningen die speciaal zijn gemaakt voor de voorbereiding van een skivakantie. Deze oefeningen kun je thuis doen om je wintersportervaring te optimaliseren. Wil je meer lezen over deze training? Kijk dan op de conditietraining pagina.