Skimaterialen

Als je wilt gaan skiën heb je natuurlijk meer nodig dan alleen een paar ski’s. Het is belangrijk om goede skimaterialen te gebruiken tijdens het skiën, anders wordt de kans op blessures en en ongelukken groter. Op deze pagina wordt alles over de materialen die je nodig hebt verteld, zodat je zonder zorgen op vakantie kan gaan.

wintersport spullen materiaal

Je kunt de spullen die je nodig hebt indelen in 5 categorieën: ski’s, skischoenen, bindingen, kleding en overige materialen. Onder elk kopje staat een samenvatting. Klik op de link om meer te lezen over dat onderwerp.

Soorten ski’s

Zonder ski’s kom je de berg niet af, daarom zijn ski’s de belangrijkste skimaterialen die je nodig hebt op je skivakantie. Als je van de piste afdaalt zie je waarschijnlijk zo nu en dan iemand met andere ski’s. Dit komt door het feit dat er meerdere soorten ski’s zijn. De carve of alpineski is de meest voorkomende soort ski. Dit zijn de ski’s die iedereen kent en worden het meest gebruikt. Buiten de ‘normale’ ski’s zijn er ook andere soorten. Als beginner maakt het niet zo veel uit, de ervaren skiërs kunnen wel voor andere opties gaan. Er zijn bijvoorbeeld ook ski’s met twee voorkanten zodat achteruit skiën mogelijk is. Lees op de pagina over de soorten ski’s meer over de verschillende soorten ski’s die we kennen.

ski's, skimaterialen, ski uitrusting, skistokken, skischoenen

Skischoenen

Vaak wordt de invloed die skischoenen hebben erg onderschat. Een gouden tip: neem de tijd bij het passen. Als je verkeerde skischoenen hebt die niet lekker zitten kan dat je hele dag verpesten omdat je voeten hier pijn van gaan doen. Zodra je een paar dagen met verkeerde skischoenen hebt geskied dan heb je er waarschijnlijk ook nog een beetje last van met goed zittende schoenen. Waar je op moet letten bij skischoenen wordt uitgebreid uitgelegd op deze skischoenen pagina.

 

Bindingen

De bindingen, die ervoor zorgen dat je ski’s vast blijven zitten, worden ook vaak over het hoofd gezien. Toch zijn de bindingen erg belangrijk. Als je bindingen losschieten of te lang vast blijven na een val kan dat tot grote blessures leiden. Als je ski’s gaat huren dan zitten de bindingen al op de gehuurde ski’s. Als je je eigen ski’s bezit dan is het wijs om voor de wintersport goed te controleren of jouw materialen dit jaar weer mee kunnen. Om meer te lezen over bindingen, ga naar de bindingen pagina.

Kleding

Op de pistes kan het erg koud worden. Daarom is het belangrijk om jezelf goed aan te kleden. Onderkoeling zal waarschijnlijk niet voorkomen omdat er meerdere cafés en tentjes aan de piste staan maar toch is het niet fijn als je het telkens koud hebt. Wat je allemaal aan moet doen staat beschreven op de Kleding pagina. Hier vindt je ook informatie over beschermende skikleding. Klik hier om naar de kleding pagina te gaan.

Overige materialen

Bij overige materialen moet je denken aan kleine dingen die toch van pas kunnen komen. Een paar voorbeelden zijn Labello om gescheurde lippen te herstellen, oortjes om muziek te luisteren of een kleine elektrische handverwarmer. Klik op Overige Materialen om meer te lezen over kleine dingen die jouw wintersportervaring verbeteren.