Snowboarden

Snowboarden is iets anders dan skiën. Bij snowboarden ga je ook met een plank onder je voeten van de berg, maar de manier waarop is bij snowboarden heel verschillend dan bij skiën. Je staat bij het snowboarden namelijk schuin op een board, in plaats van met je gezicht naar voren. Snowboarden is ontstaan toen surfers houten planken op hun voeten hadden gemonteerd en hiermee van besneeuwde hellingen gingen glijden.

snowboarden informatie

leaderboardSnowboarden is tegenwoordig heel wat anders en zelfs een olympische sport. Je gebruikt bij het moderne snowboarden heel geavanceerde boards waarmee je ware kunststukjes op de sneeuw kunt uithalen. Tegenwoordig is een snowboard een glad bord met een bolling aan de voorkant én achterkant. Daardoor blijft het board niet in de sneeuw blijft steken. Je voeten zitten door middel van de snowboardschoenen en de speciale bindingen goed vast aan het board. Op deze pagina kun je lezen over het leren snowboarden, snowboardmaterialen en hoe je met een snowboard de lift in moet stappen.

Snowboardmaterialen

Om te gaan snowboarden heb je natuurlijk het een en ander nodig. Een snowboard, snowboardschoenen, bindingen, een helm en nog veel meer. Er zitten over het algemeen niet zo veel verschillen tussen snowboard- en skimaterialen. Het grootste verschil zijn de schoenen. Skischoenen hebben een harde buitenkant en hebben een speciale vorm. Snowboardschoenen zijn een soort lompe snowboots. De meeste mensen vinden snowboardschoenen comfortabeler dan skischoenen.

snowboard helm materiaal

Het gebruiken van goede snowboardmaterialen is belangrijk om blessures of ongelukken te voorkomen. Ga dus niet onvoorbereid op wintersport, dat zou nare gevolgen kunnen hebben. Om meer te weten te komen over dit onderwerp, ga dan naar snowboardmaterialen.

Leren snowboarden

Leren snowboarden begint bij het kiezen van een voorste been. Snowboarders hebben altijd een been dat ze het liefst vooraan hebben. Bij de meeste mensen is dit het linkerbeen, omdat ze dan met het rechterbeen kunnen sturen en remmen. Toch zijn er ook rechtspoten. Als je wilt weten waar jij bij hoort, dan kun je een simpel testje doen. Op de leren snowboarden pagina kun je daar meer over lezen.

leaderboardLeren snowboarden is niet zo maar gedaan. Het kost misschien wel een paar weken voordat je razendsnel de berg af kunt gaan. Dat is natuurlijk niet erg, want leren snowboarden is ook ontzettend leuk. Met een groepje lessen of privé-les is wel een aanrader. Het is namelijk erg moeilijk om jezelf te leren snowboarden.

Snowboard in skilift

snowboard in skiliftMet je ski’s kun je zo een skilift in glijden. Met een snowboard is dat wat lastiger. Je moet namelijk voor veiligheidsredenen je achterste been uit je binding halen om deze te gebruiken om in balans te blijven. Het is erg vervelend als de lift stilgezet moet worden omdat een snowboarder om is gevallen. Dat gebeurt best snel als je met beide benen nog aan de snowboard vast zit.

Om nog even snel een stukje te snowboarden met je achterste been uit de binding, kun je het achterste been links langs de achterste binding zetten. Als je wat kracht zet kun je de snowboardschoen klemmen tegen de binding en zo heb je nog controle over je board. Veel gehuurde snowboards hebben een klein stukje met extra grip langs de achterste binding. Hier kun je je voet op zetten, op die manier kun je nog een beetje sturen.