Skigebieden en wintersportgebieden

Qua wintersportgebieden is er ontzettend veel keus. En al die wintersportgebieden lijken in eerste instantie heel erg op elkaar. Dat maakt de keuze voor de beste wintersportbestemming wel eens lastig. We willen ook deze winter immers weer volop genieten van een fantastische wintersportvakantie. De keuze voor een wintersportgebied dat goed past bij wat wij tijdens onze wintersportvakantie willen doen, is dan heel belangrijk.

Gaan we naar Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland of Italië?

Als we in Europa willen blijven tijdens onze wintersportvakantie, kunnen we kiezen uit een van de vele prachtige wintersportgebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland of Italië. Gebieden waar je heerlijk kunt skiën, snowboarden, langlaufen of kunt genieten van een van de andere vormen van wintersport. Uiteraard kun je ook op wintersport in Noorwegen, Zweden, Spanje of hopen dat er in de Ardennen wat sneeuw ligt, maar die wintersportgebieden liggen toch wat minder voor de hand.

Skiën, snowboarden en langlaufen

Jouw wintersportvakantie hoeft niet alleen uit skiën, snowboarden of langlaufen te bestaan, er zijn nog veel meer wintersporten. Uiteraard spelen ook andere zaken, zoals de après-ski mogelijkheden, een rol bij de keuze van het beste wintersportgebied.

wintersportgebieden overzicht informatie

Wintersportgebied kiezen

De keuze van het voor jou meest geschikte wintersportgebied is best wel belangrijk. Het ene wintersportgebied is nu eenmaal sneeuwzekerder dan het andere, sommige skigebieden hebben weer een grotere diversiteit qua skipistes terwijk andere wintersportgebieden weer heel kindvriendelijk zijn. Sommige wintersportgebieden hebben weer meer mogelijkheden voor snowboarden of langlaufen. Hieronder vind je een overzicht van de populairste wintersportgebieden van Europa.

Wintersportgebieden in Oostenrijk

Wintersportgebieden in Oostenrijk


leaderboard

De populairste wintersportgebieden onder de Nederlanders vinden we nog steeds in Oostenrijk. Dit land is niet alleen populair omdat het heel kindvriendelijke is, maar ook vanwege de gezellige après-ski. Oostenrijk heeft een groot aantal wintersportgebieden. De populairste wintersportgebieden van Oostenrijk liggen in de deelstaten Salzburg, Vorarlberg en Tirol. Veel van deze gebieden zijn onderling met elkaar verbonden. De bereikbaarheid is over het algemeen prima en ze bieden alle een groot aantal skipistes, van makkelijk tot moeilijk. Populaire wintersportgebieden in Oostenrijk zijn:

Zillertal Arena

wintersportgebied Zillertal Arena

De Zillertal Arena is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk met in totaal 139 kilometer aan pistes, 51 verschillende liften en 8 skischolen ligt ongeveer in het midden van Oostenrijk. Vooral voor jonge gezinnen met kinderen en de beginnende skiër is dit gebied fantastisch.

Serfaus, Fiss en Ladis

Wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis, Oostenrijk

© eggerbraeucc

Het grote gebied rondom de dorpjes Serfaus, Fiss en Ladis ligt hoog, boven het Oberinntal. Dit gebied is vooral populair bij families. Het biedt namelijk veel variatie. De accomodatie is prima en er zijn goede faciliteiten voor kinderen

Wilder Kaiser-Brixental

Eén van de populairste skigebieden bij Nederlanders is SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, dit ligt in het noord westen van Oostenrijk. Het is een groot skigebied, met veel variaties. Er zijn gezellige dorpjes met leuke berghutten en natuurlijk een supergezellige après-ski.

Volpension wintersportvakantie in Zillertal incl. skipas

2, 3, 4 of 7 nachten, nu vanaf € 179,00

Wintersportgebieden in Frankrijk

Wintersportgebieden in FrankrijkFrankrijk is erg groot en heeft daardoor ook veel skigebieden. De populairste Franse wintersportgebieden liggen tussen de Rhône en de Provence en grenzen aan Zwitserland en Italië. Een paar grote skigebieden in Frankrijk:

Les Trois Vallées

Les Trois Vallees Wintersportgebied in Frankrijk

Het grootste skigebied van de wereld, Les Trois Vallées, bestaat uit 3 gebieden die met elkaar verbonden zijn.

Les Trois Vallées ligt in het zuid-oosten van Frankrijk en heeft maar liefst ruim 600 kilometer aan pistes. Hier kunnen vooral de ervaren skiërs mooie en lange tochten maken.

Portes du Soleil

Wintersportgebied Frankrijk Les Portes du Soleil

Het skigebied Portes du Soleil, in het noord-oosten van Frankrijk, is niet zo groot als Les Trois Vallées, maar met het weidse gebied komt Portes du Soleil wel erg in de buurt.

Dit wintersportgebied ligt overigens voor een deel ook in Zwitserland.

La Plagne Paradiski

Wintersportgebied La Plagne Paradiski in Frankrijk

Nog zo’n enorm skigebied is La Plagne Paradiski. Dit gebied ligt in het zuid-oosten van Frankrijk, vlak bij de Italiaanse grens. Hier zijn de grote skigebieden Les Arcs en La Plagne met elkaar verbonden tot één groot skigebied genaamd Paradiski. De bekende gondelbaan ‘Vanoise Express’ zorgt ervoor dat je makkelijk van het ene gebied in het andere kan komen.

leaderboard

Wintersportgebieden in Zwitserland

Wintersportgebieden in ZwitserlandIn Zwitserland is de wintersport er voor iedereen. Zowel beginners als gevorderden kunnen hun hart ophalen in de Zwitserse wintersportplaatsen. Verder beschikken de Zwitserse gebieden ook nog eens over moderne liften, een hoge sneeuwzekerheid en de mensen zijn er zeer gastvrij. Hier enkele mooie skigebieden:

Adelboden–Frutigen–Lenk

Het wintersportgebied Adelboden–Frutigen–Lenk ligt in het zuid-westen van Zwitserland en heeft ruim 200 kilometer aan pistes en meer dan 50 skiliften. Dit gebied bestaat uit drie dalen, waarvan Adelboden en Lenk door pistes met elkaar verbonden zijn. Omdat dit skigebied erg hoog ligt, is het hier mogelijk om tot ver in het voorjaar te blijven skiën.

Aletsch Arena

De Aletsch Arena is genoemd naar de langste gletsjer van de Alpen, de Aletschgletscher die ligt op de grens van het Berner-Oberland en Wallis. Met een lengte van 23 kilometer en een breedte van 1800 meter is de Aletsch Arena een enorm groot en prachtig gebied, met schitterende skipistes. Dit gebied is dan ook zeker de moeite van een bezoek waard.

Andermatt

Dit skigebied rond Andermatt, in het zuiden van Zwitserland, is vooral populair bij de ervaren skiërs. Er zijn veel off-piste mogelijkheden en er is genoeg ruimte om prachtige tochten te maken. Dit gebied bestaat uit 3 kleinere gebieden. Samen hebben deze gebieden ongeveer 75 kilometer aan pistes. In het dal zijn er ook nog loipes voor de langlaufers.

Wintersportgebieden in Duitsland

Wintersportgebieden in Duitsland

Er zijn nog best veel Nederlanders die in Duitsland gaan wintersporten. Vooral het Sauerland is populair. De omgeving is er prachtig, gevarieerd en het ligt lekker dichtbij, Dan zijn er nog de wat zuidelijke gebieden zoals het Zwarte Woud, Beieren en de Harz. Deze gebieden bieden veel mogelijkheden, ook voor de langlauf- en wandelliefhebbers.