Skigebieden in Europa

Als we genoten hebben van een heerlijke zomer, wordt het langzamerhand weer wat eerder donker en gaan we de winter in. Maar van de winter kunnen we net zo hard genieten, want dan zijn er de wintersporten. De ski-jacks en ski’s worden weer van zolder gehaald en we gaan op zoek naar een mooi en gezellig wintersportgebied om onze vrije tijd door te brengen.

Hieronder vind je de populairste wintersportlanden van Europa met hun populairste skigebieden.

Wintersportgebieden in Oostenrijk

Wintersport gebied Oostenrijk

De populairste skigebieden onder de Nederlanders vinden we nog steeds in Oostenrijk. Dit land is niet alleen populair omdat het heel kindvriendelijke is, maar ook vanwege de gezellige après-ski. Populaire wintersportgebieden in Oostenrijk zijn:

Zillertal Arena

De Zillertal Arena is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk met in totaal 139 kilometer aan pistes, 51 verschillende liften en 8 skischolen ligt ongeveer in het midden van Oostenrijk. Vooral voor jonge gezinnen met kinderen en de beginnende skiër is dit gebied fantastisch.

Serfaus, Fiss en Ladis

Het grote gebied rondom de dorpjes Serfaus, Fiss en Ladis ligt hoog, boven het Oberinntal. Dit gebied is vooral populair bij families. Het biedt namelijk veel variatie. De accomodatie is prima en er zijn goede faciliteiten voor kinderen

Wilder Kaiser-Brixental

Eén van de populairste skigebieden bij Nederlanders is SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, dit ligt in het noord westen van Oostenrijk. Het is een groot skigebied, met veel variaties. Er zijn gezellige dorpjes met leuke berghutten en natuurlijk een supergezellige après-ski.

Wintersportgebieden in Frankrijk

Wintersport in FrankrijkFrankrijk is erg groot en heeft daardoor ook veel skigebieden. De populairste Franse wintersportgebieden liggen tussen de Rhône en de Provence en grenzen aan Zwitserland en Italië. Een paar grote skigebieden in Frankrijk:

Les Trois Vallées

Les Trois Vallees skigebied Frankrijk

Het grootste skigebied van de wereld, Les Trois Vallées, bestaat uit 3 gebieden die met elkaar verbonden zijn.

Les Trois Vallées ligt in het zuid-oosten van Frankrijk en heeft maar liefst ruim 600 kilometer aan pistes. Hier kunnen vooral de ervaren skiërs mooie en lange tochten maken.

Portes du Soleil

Les Portes du Soleil

Het skigebied Portes du Soleil, in het noord-oosten van Frankrijk, is niet zo groot als Les Trois Vallées, maar met het weidse gebied komt Portes du Soleil wel erg in de buurt.

Dit wintersportgebied ligt overigens voor een deel ook in Zwitserland.

La Plagne Paradiski

La Plagne Paradiski wintersport skigebied

Nog zo’n enorm skigebied is La Plagne Paradiski. Dit gebied ligt in het zuid-oosten van Frankrijk, vlak bij de Italiaanse grens. Hier zijn de grote skigebieden Les Arcs en La Plagne met elkaar verbonden tot één groot skigebied genaamd Paradiski. De bekende gondelbaan ‘Vanoise Express’ zorgt ervoor dat je makkelijk van het ene gebied in het andere kan komen.

Wintersportgebieden in Zwitserland

Wintersport in ZwitserlandIn Zwitserland is de wintersport er voor iedereen. Zowel beginners als gevorderden kunnen hun hart ophalen in de Zwitserse wintersportplaatsen. Verder beschikken de Zwitserse gebieden ook nog eens over moderne liften, een hoge sneeuwzekerheid en de mensen zijn er zeer gastvrij. Hier enkele mooie skigebieden:

Adelboden–Frutigen–Lenk

Het wintersportgebied Adelboden–Frutigen–Lenk ligt in het zuid-westen van Zwitserland en heeft ruim 200 kilometer aan pistes en meer dan 50 skiliften. Dit gebied bestaat uit drie dalen, waarvan Adelboden en Lenk door pistes met elkaar verbonden zijn. Omdat dit skigebied erg hoog ligt, is het hier mogelijk om tot ver in het voorjaar te blijven skiën.

Aletsch Arena

De Aletsch Arena is genoemd naar de langste gletsjer van de Alpen, de Aletschgletscher die ligt op de grens van het Berner-Oberland en Wallis. Met een lengte van 23 kilometer en een breedte van 1800 meter is dit een enorm groot en prachtig gebied, met schitterende skipistes. Dit gebied is dan ook zeker de moeite van een bezoek waard.

Andermatt

Dit skigebied rond Andermatt, in het zuiden van Zwitserland, is vooral populair bij de ervaren skiërs. Er zijn veel off-piste mogelijkheden en er is genoeg ruimte om prachtige tochten te maken. Dit gebied bestaat uit 3 kleinere gebieden. Samen hebben deze gebieden ongeveer 75 kilometer aan pistes. In het dal zijn er ook nog loipes voor de langlaufers.

Wintersportgebieden in Duitsland

Wintersport Duitsland

Er zijn nog best veel Nederlanders die in Duitsland gaan wintersporten. Vooral het Sauerland is populair. De omgeving is er prachtig, gevarieerd en het ligt lekker dichtbij, Dan zijn er nog de wat zuidelijke gebieden zoals het Zwarte Woud, Beieren en de Harz. Deze gebieden bieden veel mogelijkheden, ook voor de langlauf- en wandelliefhebbers.